طرز تهیه شیرینی دانمارکی:
توی مهمونیها و مراسمات خیلی شیک شاید زیاد جایی برای شیرینی خشک نباشه ، اما شیرینی دانمارکی فرق داره و بخاطر طعم فوق العاده ش و زیاد خشک نبودنش پای ثابت بسیاری از مهمانیها و پذیراییها میباشد :
با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی دانمارکی را در این مطلب از آشپزخانه نمناک برای شما بیان کنیم :
شیرینی دانمارکی کنجدی
مواد لازم برای شیرینی دانمارکی :
تخم مرغ 2 عدد
شیر 50 میلی
روغن مایع 50 گرم
آرد 2 پیمانه
شکر نصف پیمانه
روغن صاف یا کره مارگارین 300 گرم
مایه خمیر فوری 1 قاشق غ
آب ولرم 200 میلی
آب لیمو 1 قاشق غ
رنده پوست لیمو 1 عدد
نمک مقداری
شیر 500 میلی
آرد نشا سته ذرت 50 گرم
شکر 100 گرم
وانیل 1 قاشق غ
- -
نکات مواد لازم شیرینی دانمارکی
پوست رنده شده لیمو میتواند به دلخواه باشد
مواد قرمز رنگ برای کرم وانیل میباشد.
منظور از قاشق غ یک قاشق غذاخوری کامل میباشد
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
برای شروع داخل کاسهای یک قاشق از شکر را با پودر مایه خمیر فوری مخلوط میکنیم و آب ولرم را به آن اضافه میکنیم و بعد از کمیمخلوط کردن روی ظرف را میپوشانیم و صبر میکنیم تا 5 دقیقهای استراحت کند.
در این فاصله روغن صاف قنادی یا کره را داخل ظرفی رنده میکنیم و بعد داخل سلفون میریزیم و روی آن را میپوشانیم و با دست و یا با وردنه به آن فرم میدهیم و به شکل مربع و یا مستطیل در میاوریم .کره باید همانند خمیر نرم باشد ولی اگر در این فاصله بخاطر دمای اتاق کره آب شد آن را به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا از آب شدن آن جلوگیری کنید.
درست کردن خمیر شیرینی دانمارکی
در مرحله بعد به سراغ درست کردن خمیر میرویم و داخل ظرفی پوست لیموی رنده شده را میریزیم و بعد آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و بعد از آن یکی از تخم مرغها را داخل ظرف میشکنیم و با هم زن مقداری مخلوط میکنیم .سپس روغن مایع را به آن اضافه میکنیم و به ترتیب ، شیر ، نمک و بقیه شکر را اضافه میکنیم. بعد از کمیهم زدن مایع خمیر ترش را به مواد مخلوط شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.
آرد را الک کنید و در حین الک کردن کم کم به مایه اضافه کنید و هم بزنید.سطح کار را با کمیآرد بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و با دست آن را به مدت 10 دقیقه ورز دهید.بعد از اینکه خمیر نرم و لطیفی بدست آمد آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط نیم ساعتی استراحت کند.
در فاصله استراحت خمیر ، باید کرم وسط شیرینی دانمارکی را آماده کرد و برای اینکار باید داخل ظرفی شکر را با آرد نشاسته ذرت و یک سوم از شیر سرد با هم مخلوط کرد و هم زد.
بقیه شیر را داخل ظرف دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و وقتی به جوش آمد ، کم کم به مایه کرم اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.
سپس مواد ر ا مجددا برمیگردانیم به ظرفی که شیر را جوشاندیم و روی حرارت قرار میدهیم و در حین حرارت آن را هم میزنیم تا غلیظ شود. وقتی مواد شروع کردند به حباب زدن آن را از روی حرارت بر میداریم.
مراحل مهم درست کردن شیرینی دانمارکی
مواد کرم را داخل ظرفی ریخته و وانیل را به آن اضافه کنید. بعد از مخلوط کردن روی مواد را با پلاستیک و یا سلفون بپوشانید.
به سراغ خمیر میرویم و بعد از نیم ساعت استراحت با پشت انگشتان آن را کمیورز میدهیم . بعد سطح کار را کمیآرد بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه خمیر را از 4 طرف باز میکنیم و البته سعی میکنیم وسط خمیر کمیکلفت تر بماند .بعد کره آماده شده و نرم را وسط خمیر قرار میدهیم . در این مرحله دقت کنید که نرمیخمیر و کره در یک سطح باشند تا خمیر نشود. وقتی کره را وسط خمیر گذاشتیم ، چهار طرف خمیر را روی کره قرار میدهیم و کاملا کره را میپوشانیم. بعد با کمک وردنه با ضربات آهسته به خمیر ضربه میزنیم .بعد خمیر را با وردنه کمیباز کنید تا به شکل مستطیل شود.
در این مرحله باید خمیر باز شده را تا بزنید به این شکل که کمینصف بیشتر خمیر را تا وسط تا بزنید و نصف دیگر آن را روی آن بیاورید.
این مرحله را تا 6 بار باید انجام دهید و هر بار خمیر را به مدت 20 دقیقه داخل یخچال قرار دهید و بعد باز کنید و هر بار خمیر را از سمت دیگری تا بزنید.
روی خمیر تا زده را بپوشانید و داخل یک سینی قرار دهید و به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.بعد از 20 دقیقه مجددا با وردنه خمیر را باز کنید و تا بزنید تا 6 بار.
در مرحله آخر که خمیر را با وردنه باز کردید باید ضخامت آن یک سانتی متر باشد.
سپس دور خمیر را با چاقو و یا کاتر ببرید تا صافو یکدست شود. خمیرها را در اندازههای یکسان به صورت مربعهای کوچک ببرید و داخل آنها مقداری از مایع وانیل بریزید و ببندید و یا به هر شکلی که دوست دارید خمیر را فرم دهید و به شکل شیرینی دانمارکی درست کنید.
شیرینی دانمارکی خانگی
داخل سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرهای آماده شده را با کمیفاصله در آن بچیند.
سپس روی سینی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت 50 تا 60 دقیقه استراحت کند.
یک عدد از زرده تخم مرغ را هم بزنید و با قلمو روی خمیر شیرینیها بمالید و یا مغز تخمه و یا هز چیزی که دوست دارید روی شیرینیها بپاشید.
براق کردن شیرینی دانمارکی
برای اینکه روی شیرینیها براق تر شود، بهتر است ظرفی نسوز حاوی آب جوش را در طبقه پایین فر قرار دهید. بخار آب جوش موجب براق تر شدن روی شیرینیها میشود.